Zwemvijver

Zwemvijver

De zwemvijver is een fantastische eigentijdse combinatie van zwem- en vijvergenot in eigen tuin! Een prachtige waterpartij die uitnodigt om in de wereld van pure luxe te duiken. Het uiterlijk van een strakke of natuurlijke vijver, met of zonder vissen, volledig aangepast naar eigen wens en binnen uw mogelijkheden. Zonder het gebruik van chemicaliën of chloor, geniet u van schoon en helder water en zijn prikkende ogen of een geïrriteerde huid verleden tijd. Het water wordt schoongehouden door het unieke ecologisch & zelfreinigende 5ers vijverconcept. Dit concept kan ook naar wens worden uitgevoerd in combinatie met plantenfilters die ondersteuning bieden aan de biologische waterhuishouding.
Er zijn twee soorten zwemvijvers te onderscheiden, namelijk de strakke zwemvijver en de natuurlijke ofwel weelderige zwemvijver. U kiest gewoon wat het beste bij u past en wat u mooi vindt.

De strakke zwemvijver komt gedeeltelijk overeen met het uiterlijk van een zwembad. Echter wordt er gebruik gemaakt van meer natuurlijke kleuren en materialen, waardoor de zwemvijver esthetisch verantwoord is. Zo vormt de zwemvijver ook tijdens de winter een mooi geheel met de tuin, en is het afdekken van de waterpartij overbodig. De filtratie wordt voornamelijk verzorgd door het unieke zelfreinigende filtersysteem dat wij toepassen. Naar wens kan een plantenfilter worden ingezet in een daarvoor apart en duidelijk afgebakend gedeelte. Voor de afwerking van de strakke zwemvijver worden vaak materialen toegepast als hardsteen of banki-rai. De vijver zelf kan bijvoorbeeld worden gemaakt van beton, HDPE, polyester, vijverfolie of metselwerk dat met folie word afgewerkt.
De weelderige zwemvijver heeft in tegenstelling tot de strakke zwemvijver, juist een natuurlijke vorm. Waterlelies en planten vormen een opvallend gekleurd en levendig geheel in het plantengedeelte van de vijver. Hoewel het voor het oog één geheel vormt met de waterpartij, is het subtiel gescheiden van het zwemgedeelte. Keien of planten al dan niet in combinatie met andere natuurlijke materialen, zorgen voor een mooie afwerking. Dit type zwemvijver wordt voornamelijk gemaakt van vijverfolie, waarmee de natuurlijke vorm kan worden gecreëerd. De filtratie kan in grotere waterpartijen volstaan met een plantenfilter. Echter, om sneller in te kunnen grijpen bij negatieve invloeden van buitenaf , werkt 5ers altijd met het unieke zelfreinigende filtersysteem. Dit garandeert schoon, helder en gezond water.
De noodzaak voor een goed filter is vooral voor de zwemvijver van groot belang. Het water moet juist in de warme dagen, waarin het water aan hevige temperatuursschommelingen onderhevig is, onweerstaanbaar blijven uitnodigen om die duik te nemen. Om deze reden moet de vervuiling continu tot een minimum worden beperkt. 5ers garandeert helder water, door de toepassing van het zelfreinigende vijverconcept waarin de automatische vuilafvoer een zeer belangrijke rol speelt.