Chloor zwembaden

Of u nu kiest voor een vijver of een zwembad, 5ers heeft de kennis en kunde en de leveranciers om u ook hierbij van dienst te zijn. Juist de ervaring die 5ers opgedaan heeft in het bouwen van vijvers, heeft ons een andere manier van kijken naar zwembaden gegeven.
Zwembaden met Chloor zijn als zo oud als de weg naar Rome en een nog steeds veel toegepaste methode. Alleen de vervelende lucht van chloor en de prikkende ogen en nare geur die het op de huid nalaat worden steeds minder geaccepteert. Dit is een van de redenen waarom steeds meer mensen zoeken naar een andere manier om te het water te desinfecteren om lekker te kunnen zwemmen. Hieronder worden een paar veel voorkomende methodes genoemd. Kijk zelf welke het beste bij u past.

Zout zwembaden

Zwembaden op zout basis is eigenlijk een commerciele manier om de klant te laten geloven dat hij enkel en alleen in zout zwemt. Zout is opgebouwd uit Natrium en Chloor. Met een speciaal apparaat worden deze twee elementen uit elkaar gehaald waardoor er Natrium en dus Chloor vrijkomt. Bij deze manier is de mate van opgelost chloor echter veel lager, waardoor de vervelende Chloor lucht erg word terug gedrongen.

Andere zwembaden

Buiten bovenstaande "chemische" baden zijn er nog een aantal andere mogelijkheden om het water te desinfecteren. U kunt dan denken aan koper ionisatie of zilver ionisatie, waarbij er koper respectievelijk zilver aan het water word toegevoegd om algengroei te voorkomen. Daarnaast desifecteert het koper en/of zilver het water doordat de ionen die afgegeven worden aan het water de bacterien doden.

Natuur zwembaden

De natuur zwembaden zijn de baden die werken zonder het toevoegen van directe desinfectie middelen. Vaak word er nog wel gewerkt met een UV lamp die de zweef algen dood. Onder de noemer Zwemvijvers kunt u daar meer over lezen.