De fontein

Een fontein kan in veel opzichten een geweldige aanvulling zijn om uw bedrijf extra uitstraling mee te geven. Ook als extra zuurstof bron is een fontein een goede keuze. Door het wervelen van het opspuitende en neervallende water, word het water zeer zuurstofrijk. Er zijn tegenwoordig veel verschillende fonteinen te maken, met ieder zijn specifieke eigenschap.
Er zijn eenvoudige fonteinen te kopen en te maken, maar de meeste zijn van proffesionele aard. Deze verdienen een stuk meer aandacht omdat de debieten en de drukken een stuk hoger liggen dan bij de huis en tuin producten.

De waterval

Een waterval geeft net als de fontein een extra dimensie aan het water. Daar waar het bij de fontein omhoog word gespoten, wordt het water bij de waterval omhoog gepompt om vervolgens op een willekeurige manier naar beneden te kletteren. Ook hierbij ontstaat veel waterbeweging en dus weer een hoge mate van zuurstof in het water. Het toenemen van het zuurstof gehalte in het water zal goed zijn voor het bacterie milieu en dus het leven in de waterpartij.
Bij watervallen is het erg belangrijk om reken te houden met de opvoerhoogte van de te gebruiken pomp en de leidingen die nodig zijn om het water van A naar B te verplaatsen.

De beekloop

Een beekloop voegt minder toe aan het water dan de fontein en de waterval, maar geeft een speels beeld aan de waterpartij. De beekloop kan op verschillende manieren worden gemaakt en met uiteenlopende materialen. Iedere tuin heeft een karakteristieke vorm of uitstraling, de beekloop kan daar een mooie aanvulling bij zijn.

Overige waterelementen

Verder zijn er diverse waterelementen te bedenken en te maken die niet onder een van bovenstaande valt, maar iets heel aparts is of een combinatie van bovenstaande. Onder de rubriek foto's bij het kopje waterspel ziet u voorbeelden van een aantal verschillende waterelementen.