Uw vijver van A tot Z

Voor ons telt niet alleen de kwaliteit van het eindproduct. Ook de weg er naartoe is belangrijk. We benaderen iedere opdracht als uniek, en toch vinden we niet steeds opnieuw het wiel uit. Wij werken met een systematisch stappenplan. Dit zorgt enerzijds voor een effectieve aanpak en anderzijds voor genoeg ruimte voor maatwerk. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden omtrent uw wensen voor de vijver aanleg op locatie bekeken en besproken. Naar aanleiding van deze inventarisatie, wordt in de vorm van een offerte, een plan voor u geschreven omtrent de wijze waarop doeltreffend kan worden gehandeld. Dit kan variëren van eenvoudig advies, tot aan de uitvoering van complexe en complete vijver projecten. Door de samenwerking met gerenommeerde partners kunnen wij u bovendien snel en efficiënt van dienst zijn. Wanneer de offerte door u voor akkoord is getekend, gaat het project van start en wordt uw droomvijver door ons gerealiseerd. Wij werken met duurzame en betrouwbare producten en materialen.

5ers integreert een uniek vijver & filter concept in uw project. In opdracht van hoveniers en architecten, werken wij met u samen om de realisatie van het vijver project prettig en succesvol te laten verlopen. Van advies tot realisatie of een deel hiervan. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid over ons werk. U besteed dit specialisme uit aan de juiste vijverpartij waarop u kunt bouwen.

Vijver ontwerp fase

1. Vijver ontwerp fase

In de ontwerpfase word een 3D impressie tekening gemaakt, waarbij in grote lijnen aangegeven word hoe de vijver eruit komt te zien. Indien de impressie tekening word goedgekeurd, worden er detail- werktekeningen gemaakt. Deze tekeningen kunnen gebruikt worden door uitvoerende specialisten, die daarbij precies weten waar wat moet komen.

Vijver bouw fase

2. Vijver bouw fase

In de ruwbouwfase word het geraamte van de vijver gemaakt. Dit kan zijn van zand, van hout of trespa, van steen of van beton. Afhankelijk van de keuze van het materiaal van de ruwbouw word de planning t.b.v. de bouwfase bepaald. Het moment van het aanbrengen van de bodemafvoer, de skimmer en de invoeren worden hierin geintegreerd. Als alles op niveau is, dan kan er overgegaan worden naar de afwerking.

Vijver afwerk fase

3. Vijver afwerk fase

Tijdens de afwerkfase, word al naar gelang de wens van de klant het geraamte van de ruwbouw voorzien van een afwerklaag. Deze afwerklaag zou bijvoorbeeld folie kunnen zijn. Andere afwerk mogelijkheden zijn polyester, HDPE plaatmateriaal of een afsmeer laag.

Vijver oplever fase

4. Vijver oplever fase

Als de vijver is aangelegd, de filterinstallatie aangesloten, dan kan het water erin om de gehele installatie te testen. Indien alles naar behoren werkt, dan word het project officieel opgeleverd. Alle gebruikte materialen hebben een garantie periode. Per project word een onderhoudscontract aangeboden om de garantie van het door ons geleverde project kracht bij te zetten.