Koper-zilver zwembaden

Buiten de chloor-zuur baden die beide met chloor gedesinfecteerd worden, zijn er nog een aantal andere mogelijkheden om het water te desinfecteren.


De koper-zilver ionisatie methode is er daar 1 van, waarbij er koper respectievelijk zilver aan het water word toegevoegd om algengroei te voorkomen. Daarnaast desifecteert het koper en/of zilver het water doordat de ionen die afgegeven worden aan het water de bacterien doden. 


Dit principe word nog niet zolang in de prive en/of openbare zwembaden toegepast en is daarom een systeem dat niet zo snel toe word gepast. Dit zou de komende jaren wel eens heel erg kunnen veranderen doordat de behandeling met chloor steeds vaker ter discussie staat. 

Het voordeel:
Het voordeel van dit systeem is dat er niet met chloor en zuur samen gewerkt hoeft te worden. Zeker in het geval van het vloeibaar doseren van beide vloeistoffen, bestaat de kans dat ze bij elkaar kunnen komen en een reactie aan gaan. Bij deze reactie komt chloorgas vrij, wat een dodelijke combinatie is als dat ingeademd word.