Koivijver

Koivijver

De Koivijver is specifiek ingericht op het houden van Koi. “Nishikigoi” is Japans voor sierkarper. Omdat ze met hun prachtige kleuren iedere vijver sieren, worden ze ook wel "Levende Juwelen” genoemd. De waterhuishouding vormt bij Koi de basis van leven. Wij werken daarom met speciaal voor Koi ontwikkelde filtersystemen. Deze zorgen voor geautomatiseerde vuilafvoer. Ongewenste bacteriën en parasieten krijgen zo geen kans zich te ontwikkelen en schade aan te richten.even

Koi leven in de natuur in grote wateren. Bij door ons aangelegde en relatief kleinere Koivijvers, proberen we de waterkwaliteit van de grotere wateren te evenaren. We zorgen dat we in kunnen grijpen wanneer de vijver onderhevig is aan negatieve invloeden van buiten af. Denk hierbij aan zonlicht, regen, bladafval, voedsel, visbezetting en temperatuur. Er zijn een aantal standaard voorwaarden voor de aanleg van een Koivijver. Zo dient deze minimaal 150cm diep te zijn, maar bij voorkeur 200cm. De Koi moet kunnen schuilen voor roofdieren zoals reigers of katten. Ook wanneer de buiten temperatuur stijgt, kan de Koi de diepte in om koelere delen op te zoeken. Een Koivijver kan qua vormgeving naar hartenlust worden aangelegd.

Een karper wroet en eet graag aan planten en lelies. Deze combinatie is daarom niet raadzaam, tenzij de planten een apart gedeelte bestrijken. Rekening houdend met bovenstaande punten, creëren we een ideale leefomgeving voor de Koi. Als de Koi zich goed voelt, zal hij goed eten en goed groeien en kunnen we jaren lang plezier beleven aan deze vriend.