Chloor zwembaden

Of u nu kiest voor een vijver of een zwembad, 5ers heeft de kennis en kunde en de leveranciers om u ook hierbij van dienst te zijn. Juist de ervaring die 5ers opgedaan heeft in het bouwen van vijvers, heeft ons een andere manier van kijken naar zwembaden gegeven.

Zwembaden met Chloor zijn als zo oud als de weg naar Rome en dit is nog steeds de meest toegepaste methode om het water van een zwembad te behandelen. De vervelende lucht van chloor, de prikkende ogen en de corrosieve werking ervan maken het dat chloor als desinfectie middel steeds minder word geaccepteerd.

Vooral dat laatste heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen bij openbare zwembaden. Dit is een van de redenen waarom steeds meer mensen zoeken naar een andere manier om te het water te desinfecteren om lekker te kunnen zwemmen.

Het principe (de werking):
Bij een chloor-zuur zwembad, word zuur gebruikt om te zorgen dat het water een pH krijgt van rond de 7,0. Bij deze waarde is de werking van het chloor het meest effectief en kan het chloor goed op worden genomen in het water.
Het nadeel van beide (in vloeibare vorm) is dat ze samen chloorgas kunnen veroorzaken, wat een dodelijk mengsel kan zijn voor mensen. De hoeveelheid chloor die gebruikt dient te worden is afhankelijk van het gebruikt. Hoe hoger het chloor gehalte hoe hoger de mate van desinfectie en hoe meer mensen er per tijdseenheid in kunnen zwemmen, zonder dat het water een bacterie leven krijgt.

Er zijn tegenwoordig andere methoden voor handen om het zwem water te desinfecteren. Op de andere pagina's kunt u daar meer over lezen.