3D Tekening/ontwerp

3D Tekening/ontwerp

5ers brengt naar aanleiding van het kennismakingsbezoek een advies uit. Indien het advies u aanspreekt maakt 5ers een 3D impressie tekening van uw vijver, het zogenaamde vijver ontwerp. Mede met behulp van dit vijver ontwerp wordt voor u een offerte gemaakt.

Wanneer u het project bij ons in opdracht geeft, gaan wij over tot het in detail uittekenen van het vijver project. Hieruit volgt tevens de benodigde materialenlijst ten behoeve van de realisatie van het project. De werktekeningen zijn een ideale basis voor uitvoerende partijen zoals grondwerkers, aannemers en installateurs. De tekeningen geven precies aan waar er wat moet gebeuren. Hierdoor word de kans op fouten of misverstanden in welke taal dan ook tot een minimum teruggebracht.

Zie hiernaast een 3D ontwerp van een prive zwembad.

Zelfreinigende vijvers en vijvertechniek

Het 5ers concept bestaat onder andere uit de succesvolle combinatie van een slimme vijver inrichting met zelfreinigende vijverfilter systemen. De noodzaak hiervan is geen overbodige luxe! Een vijver is in feite een groot bekken met water en eventueel vissen erin. Zand, bladafval en vuil komt aanwaaien en zinkt naar de bodem. Het water is helder maar op de bodem van de vijver lijkt het vuil zich onschuldig te verzamelen. Bij vijvers met vissen wordt er ook nog eens gevoerd en deponeren de vissen hun ontlasting boven op de modder. Door deze vervuiling ontstaat tevens een ideale voedingsbodem voor draadalg. Het water in de vijver wordt hierdoor ongewenst groen en de overmatige algengroei zorgt meestal voor grote ergernis. Vooral wanneer de vijver bij warm weer niet voldoende wordt belucht, ontstaat een gebrek aan zuurstof. Een te hoog ammoniakgehalte van het vijver water is schadelijk voor de vissen en kan ziektes veroorzaken met alle gevolgen van dien. Als we ervan uit gaan dat we aan deze vervuiling niets zouden hoeven doen, ontstaan er problemen.

Het 5ers concept staat voor het principe dat een gezonde vijver een schone vijver is. De hele infrastructuur van vijver en vijverfilter is er op gericht om het te veel aan vuil, dagelijks en automatisch af te voeren. Bacteriën en parasieten krijgen dan geen kans om schade aan te richten. Uit de praktijk blijkt dat men er in het algemeen niet in slaagt, deze wekelijkse schoonmaak werkzaamheden consequent uit te voeren. Om deze reden heeft 5ers een concept ontwikkeld dat hiervoor een oplossing biedt. Met het 5ers concept worden deze taken van u overgenomen en geniet u te allen tijde van een gezonde, heldere en schone vijver of chloorvrije zwemvijver!