De definitie van een Koi vijver volgens 5ers is: Een vijver met vooral Koi.

Een Koi vijver is de vijver die het meeste aandacht nodig heeft in de ontwerp fase! Vooral vanwege de combinatie van vervuiling en het feit dat de Koi relatief duur zijn maakt dat deze vijver extra aandacht nodig heeft. Omdat de vissen vaak niet hun voeding kunnen halen uit de vijver, moeten ze bijgevoerd worden. Door dit voeren en de afval die de vissen daardoor produceren (ontlasting), word het natuurlijk evenwicht van de vijver verstoord. Een goed filtersysteem en het structureel verversen van vijver water is een noodzaak. Anders vergiftigen de vissen zichzelf en krijgen uiteindelijk huid problemen en gaan dood.

Nog te vaak zien wij Koi vijvers die niet goed aangelegd zijn. Verkeerde in- en afvoeren of niet de juiste afmeting hiervan en/of te kleine leidingen en pompen. Filters die niet goed aangelegd zijn of niet makkelijk schoon te maken. Allemaal zaken die voor problemen zorgen qua onderhoud maar ook qua levensverwachting en gezondheid van de Koi.

Wilt u ook graag een Koi vijver aangelegd hebben met een goede en gezonde vijver inrichting en filterinstallatie, neem dan contact op. Wij leggen u graag uit waar u specifiek op moet letten en helpen u met de aanleg van de vijver.

Ga naar project foto's