Ook een Zwemvijver?

Wilt u ook een zwemvijver, dan zijn er diverse wegen die leiden naar de door u gewenste zwemvijver.

Wat erg belangrijk is bij de keuze voor de juiste zwemvijver is met name hoe u het zwem water wilt behandelen en hoe de vijver er uit moet zien zowel in de zomer als in de winter. Wilt u bv in puur biologisch water zwemmen of mag deze toch behandeld worden met een chemische water behandeling? Welke uitstraling moet de vijver of het bad hebben (natuurlijk of kunstmatig)?

De term zwemvijver is niet meer wat deze diverse jaren geleden was. Was de zwemvijver “vroeger” echt een vijver waarbij het water vaak via alleen een plantenfilter gezuiverd werd, tegenwoordig is dat vaak een combinatie van een planten en een mechanisch filter. Dat mechanische filter zorgt dan voor extra filtering omdat deze systemen vaak erg compact zijn er makkelijker het verzamelde vuil los kunnen laten. Bij een plantenfilter is de zuivering gebaseerd op plant type, grote en seizoen. Een plant zal in de zomer voor een hogere mate van vuil verwerking zorgen dan in de herfst of winter.

Verder worden er steeds meer materialen toegepast die maken dat de zwemvijver beter aansluit bij het type tuin en/of huis. Strak of juist erg organisch?

5ers werkt iig met een upflow systeem waarbij het water onderin het plantenfilter word gepompt en vanuit het planten gedeelte op diverse manieren terug de zwemvijver instroomt.

Wil u meer weten over de mogelijkheden, bel of mail dan om samen te kijken wat het beste bij u en uw gezinssituatie past.

Naar Projecten