Wat is er allemaal mogelijk?


Beregening

Gezien het feit dat de zomers steeds warmer en droger worden is het meteen of in een later stadium aanleggen van een beregening installatie geen overbodige luxe.

Het tijdig besproeien van uw tuin zal ervoor zorgen dat uw beplanting mooi gekleurd bloeien ipv al vroegtijdig te verwelken. Verder zal een goede beregening installatie ervoor zorgen dat uw planten de droge zomer overleven. Of het nu gaat om bomen, struiken, planten of uw gras, een beregening installatie zorgt dat uw tuin blijft leven.

Ook geïnteresseerd in een beregening installatie, bekijk hier de mogelijkheden en neem contact op.

Lees meer

Fontein

Een fontein of waterspel kan in veel opzichten een geweldige aanwinst zijn voor uw tuin, vijver of bedrijf. Deze elementen brengen leven in de brouwerij en wanneer toegepast in “statische” waterpartijen zorgt een fontein voor zuurstof in het water.

Gezien het feit dat de zomers steeds droger worden en het water dus steeds warmer is het vaak zinvol om het water in beweging te houden. Met name door het stijgen van de water temperatuur in de zomer kan het water minder goed zuurstof vast houden, waardoor verstikking kan ontstaan. Verder is de kans op blauw alg en de ziekte van Weil een zorg bij stilstaand water dat warmer word.

Lees meer

Vijver

5ers is in 2007 zelfstandig vijvers en andere waterpartijen aan gaan leggen. Eerst in dienst van de Kyoto Koi farm met name het aanleggen van toen al zelfreinigende Koi vijvers omdat die vijvers erg onderhevig zijn aan vervuiling. Daar waar de meeste vijvers nog enigszins een biotoop vormen is dat bij de moderne Koi vijvers vaak niet het geval.

Koi zijn de grootste vervuilers en derhalve is de noodzaak voor een goed (mechanisch) filter een noodzakelijk kwaal om de vissen gezond te houden en goed te laten groeien.

Kijk voor meer vijver mogelijkheden onder Vijvers.

Lees meer

Zwemvijver

De zwemvijver is inmiddels niet meer weg te denken uit de moderne tuinen.

Doordat mensen zich steeds bewuster worden van een gezond leven is het zwemmen in chloor water steeds minder aan de orde. Alleen in openbare gelegenheden tref je deze manier van water desinfecteren vaak nog aan.

In privé omstandigheden kunnen er andere keuzes gemaakt worden en kiest men vaak voor een niet chemische water zuivering.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een zwemvijver in uw tuin, kijk dan onder expertises of projecten.

Lees meer

Zwembad

Of u nu kiest voor een zwemvijver of een zwembad, 5ers heeft de kennis en kunde en de leveranciers om u in beide gevallen van dienst te zijn.

Juist door de ervaring die 5ers opgedaan heeft in het bouwen van zwem- en Koivijvers maar ook fonteinen met een bouwkundige basis, heeft ertoe geleid dat 5ers zwembaden aan is gaan leggen.

Het grootste verschil tussen een zwembad en een zwemvijver zit hem in de type afwerking aan de binnenzijde van bad. Daar waar de meeste zwemvijvers voorzien worden van een (zwarte) EPDM folie, word een zwembad afgewerkt met een PVC folie op kleur.

Lees meer

Verken vrijblijvend de mogelijkheden!

Neem contact op, we staan u graag te woord.